فروشگاه اینترنتی لوازم آرایشی و زیبایی صورت و مد

"با توجه به تنوع برند و محصول و افزایش فروشگاه ها، خرید و انتخاب تا حدودی دشوار شده است. فروشگاه الانزا که به طور آنلاین فعالیت می کند، خرید را برای شما آسان کرده است.

فروشگاه اینترنتی لوازم آرایشی و زیبایی صورت و مد

"با توجه به تنوع برند و محصول و افزایش فروشگاه ها، خرید و انتخاب تا حدودی دشوار شده است. فروشگاه الانزا که به طور آنلاین فعالیت می کند، خرید را برای شما آسان کرده است.

تاقبل از 25 سالگی مو نکارید!

عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی تهران، درباره اینکه کاشت مو را از چه زمانی و چطور باید آغاز کنیم، گفت وگو کرده ایم. با ما همراه شوید.

https://elanza.com/category/make-up-remover

 

علل اصلی ریزش مو چیست؟

هر شاخه از موی سر انسان، دارای یک چرخه رشدی است که به طور ژنتیکی برای آن طراحی شده و این چرخه شامل رشد، پیری و ریزش است. به طور متوسط روزانه 50 تا 100 تارمو می ریزد. البته این تعداد در افراد مختلف متفاوت است. همچنان که یک مو می ریزد، موی جدیدی جای آن را می گیرد. مشکل زمانی آغاز می شود که موهای ریزش یافته بیشتر از موهای رویش یافته جدید باشد یا رشد موهای جدید ضعیف شود. در این حالت پس از مدتی از تعداد کل موها کاسته می شود و فرد متوجه کاهش حجم موهایش خواهد شد. این علت اصلی ریزش مو است. در واقع، عوامل مختلفی می توانند بر چرخه رشد مو اثر کنند و باعث ریزش موقت یا دائمی آن شوند.



علت ریزش موی آقایان چیست؟

معمول ترین علل ریزش مو در آقایان، مساله آندروژنیک است و همان طور که از نام آن مشخص است، 2 عامل مهم هورمون آندروژن و ژنتیک نقش اصلی را در این ریزش مو ایفا می کنند. در خانم ها هم این نوع ریزش مو دیده می شود ولی معمولا باعث نازک شدن مو و ریزش منتشر در سر می شود. در آقایان بعد از بلوغ با افزایش سطح هورمون های آندروژنی نازک شدن موها و عقب رفتن موهای ناحیه پیشانی شروع می شود.



آیا موهای پیوندی، موهایی واقعی و طبیعی محسوب می شوند؟

ببینید، موهای کاشته شده از پشت سر برداشته می شوند و این موها نسبت به دی هیدروتستوسترون (DHT) حساس نیستند. اثر این هورمون عامل از بین رفتن فولیکول هاست بنابراین بقای این موها همیشگی است و از آنجا که انتقال از موهای سر خودتان انجام می شود، کاملا طبیعی است.



چه افرادی می توانند عمل کاشت یا پیوند مو را انجام دهند؟ محدودیت سنی ندارد؟

به طور کلی، افراد مناسب برای پیوند مو شامل افرادی با ریزش موی آندروژنیک مردانه، زنانه با ریزش موی ژنتیکی و زنان با طاسی آندروژنیک مشابه الگوی مردانه هستند زیرا موهای ناحیه دهنده آنها، تراکم بالایی دارد و احتمال ریزش ندارد. ریزش های موضعی در اطراف خط مو ناشی از جراحی کششی پوست صورت، ریزش موضعی ناشی از نحوه آرایش موها و وارد آوردن کشش زیاد به مو، جوشگاه ناشی از تصادف، سوختگی، جراحی یا بیماری های التهابی و عفونی در سر هستند. اگر در یک مرد جوان زیر 25سال با پس روی خط رویش مو و کم پشت شدن موهای فرونتال، با یک جلسه پیوند مو، یک خط رویش موی جدید بنا به درخواست خود بیمار و پرتر و پایین تر از خط رویش اولیه اش ایجاد کنیم، این کار فعلا بیمار را راضی می کند ولی این رضایت موقتی خواهد بود زیرا در سال های بعد با پیشرفت طبیعی ریزش مو در پشت این خط جدید، موهای باقیمانده در ناحیه دونر، برای پر کردن سر او تا خط جدید کافی نیستند و موهای او نمایی غیرطبیعی پیدا می کنند. بنابراین پیوند مو قبل از 25 سالگی توصیه نمی شود. بعد از 25سالگی بیمار به مرحله بلوغ کامل می رسد و با بررسی میزان ریزش فعلی موی بیمار، پیش بینی چگونگی گسترش آن در آینده امکان پذیر است. بیمار در این سن منطقی تر فکر می کند و میزان طاسی فعلی خود را در نظر می گیرد. به این ترتیب داشتن یک خط رویش موی جدید به شکل یک مرد بالغ باعث خشنودی و رضایت وی می شود. اگرچه این خط رویش مو بالاتر از آن حدی است که در جوانان می بینیم.

 

علل ریزش مو

 

افراد مسن تر چطور؟ آیا می توانند این جراحی را انجام دهند؟

بیماران مسن اواخر دهه 6 یا 7 یا حتی 8 می توانند داوطلب مناسبی برای پیوند مو باشند زیرا بسیاری از این بیماران آرزو دارند تنها مقداری مو داشته باشند و تقاضای موی پرپشت ندارند.

https://elanza.com/category/curling-irons


آیا موی کاشته شده دچار ریزش می شود؟

معمولا به هر روشی که کاشت مو انجام شود، 3-2 هفته پس از کاشت، موها وارد فاز استراحت می شوند و می ریزند. البته ریشه مو سالم و زنده است و فقط ساقه آن می ریزد. رشد مجدد موها 4-3 ماه بعد آغاز می شود و در مجموع 6 ماه طول می کشد تا موها کاملا رشد کنند.



فردی که پیوند مو داشته، چگونه می تواند زندگی عادی اش را شروع کند؟

با توجه به نوع کار بیمار، متفاوت است. اگر شغل اداری دارد و با ارباب رجوع سر و کار ندارد، می تواند از روز دوم سر کار برود اما اگر با مشتری سرو کار دارد، باید مدتی صبر کند تا ظاهرش بهتر شود. این زمان به نوع گرافت های کاشته شده نیز بستگی دارد. در صورتی که از تکنیک فولیکولار یونیت استفاده شود، 2 تا 3 روز و در گرافت های گرد و اسلات 2 تا 3 هفته ممکن است طول بکشد.



عمل پیوند مو خطر ندارد؟

عمل جراحی پیوند مو یک عمل سنگین است. خیلی از بیماران ممکن است برای انجام آن تردید داشته باشند ولی معمولا اگر کاشت مو را متخصص پوست باتجربه و آشنا به جزییات بیماری های پوست و مو و با رعایت شرایط استاندارد فیزیکی و استریل انجام دهد، عارضه ای نخواهد داشت. البته پس از کاشت مو ممکن است عوارض موقتی وجود داشته باشد، از جمله تورم خفیف در پیشانی که با تنظیم حالت نیمه نشسته حین خواب در چند شب اول و کمپرس سرد بلافاصله پس از کاشت مو قابل بهبود است.



ترمیم و کاشت مو چه تفاوتی دارند؟

ترمیم را معمولا موسسات ترمیم مو انجام می دهند که موهای مصنوعی را بین موها می بافند یا متصل می کنند. این کار در اغلب موارد با ریزش بیشتر موها همراه است ولی در کاشت مو، موهای خود فرد از پشت سر به جلوی سر منتقل می شود.

ترمیم وکاشت مو

آیا کاشت مو باعث تقویت موهای کرکی سابق می شود یا نه؟

ریزش موی مردانه یک روند رو به جلو و دائمی است و برای تقویت موهای موجود فرد که با وضعیت ژنتیکی او ارتباط دارد و امکان ریزش آنها در آینده وجود دارد، راهی به جز استفاده از ماینوکسیدیل و فیناستراید نیست. البته لازم به ذکر است اگر کاشت مو را افراد بدون صلاحیت علمی انجام دهند احتمال آسیب رسیدن به موهای موجود فرد وجود دارد و ممکن است این موها به دلیل آسیب دچار ریزش شوند.



چه کسانی باید پس از پیوند مو ماینوکسیدیل بزنند؟

در افرادی که موهای کم پشت و نازکی دارند، حدود 1 ماه پس از پیوند مو، ممکن است موهای قبلی در اثر استرس وارد فاز استراحت شوند و بریزند. این ریزش مو طبیعی است و در خانم ها بیشتر قابل توجه است. این وضعیت ممکن است 6-4 ماه طول بکشد و این کم پشتی ناراحت کننده ولی موقتی است و با بیرون آمدن از حالت استراحت و رشد موهای کاشته شده، نمای محل کاشت به حالت عادی درمی آید. معمولا برای تقویت موهای قبلی فرد باید از داروهای تقویت کننده مثل ماینوکسیدیل، فیناستراید و مولتی ویتامین استفاده کرد و در اکثر موارد لازم است مصرف این داروها خصوصا ماینوکسیدیل برای مدت طولانی (گاهی همه عمر) ادامه پیدا کند.

نکات مهم درباره استفاده از کلاه بعد از کاشت مو

کاشت مو یا پیوند مو مانند همهٔ جراحی ها زخم هایی برجای می گذارد، بنابراین ممکن است افراد پس از ترمیم مو احساس راحتی با موی سر خود نداشته باشند اما آیا پوشیدن کلاه بعد از عمل کاشت مو بی خطر است یا خیر؟ کاملاً طبیعی است که نسبت به ظاهر خود پس از ترمیم مو احساس جالبی نداشته باشید اما این مرحله به سرعت سپری شده و رعایت نکات ایمنی آن می تواند ظاهر و نتیجه کاشت مو شما در آینده را رقم بزند. در این بخش از بهداشت و سلامت نمناک به شما می گوییم آیا پس از کاشت مو می توان از کلاه استفاده نمود یا خیر؟


آیا می توان از کلاه پس از کاشت مو استفاده نمود؟

پس از کاشت مو به علت حساسیت اولیه سر و فیکس نشدن گرافت ها نمی توان از کلاه در روزهای اول استفاده نمود زیرا کلاه گذاشتن بر سر در روزهای اول پس از کاشت مو سبب جدا شدن گرافت ها و فشرده شدن و آسیب رسیدن به آن ها می شود و در نتیجه کاشت مو خلل ایجاد می کند.


پس از کاشت مو دلمه هایی بر روی سر ایجاد می شود و با قرار گرفتن کلاه بر روی سر و گرم شدن سر این دلمه ها می ترکند و در نهایت باعث بروز عفونت هایی بر روی پوست سر می شوند. گردش هوا برای دلمه های مو و همچنین گرافت های کاشته شده بسیار مهم است و سبب بهبود دلمه های مو می شود بنابراین تا زمانی که التهابات و زخم ها هنوز بهبود پیدا نکرده اند، نباید از کلاه استفاده نمود.


بعد کاشت مو


بعد از چه مدت می توانیم کلاه بگذاریم؟

تا ده روزاول نباید روی گرافت ها فشار آورد زیرا حدود 10 روز طول می کشد تا پیوندهای تازه کاشته شده در ناحیه گیرنده بطور دائم متصل شوند و اگر فشردگی بر روی گرافت ها اعمال شود، باعث آسیب دائمی خواهد شد و تأثیر نامطلوبی بر رشد مو در ناحیه گیرنده می گذارد. بهترین زمان برای پوشیدن کلاه بعد از کاشت مو ، 10 تا 12 روز پس از تاریخ عمل خواهد بود.


بعد از کاشت مو از چه نوع کلاهی می توان استفاده کرد؟

اگر بعد از 10 تا 12 روز پس از کاشت مو می خواهید از کلاه استفاده کنید، مجاز به استفاده از کلاهی هستید که شل، بزرگ و قابل تنظیم باشد. کلاه های لبه داری که قابلیت تنظیم دارند، مناسب اند.


کلاه نباید از جنس پارچه های خاصی مانند پنبه، نخ و چسبناک باشد زیرا این پارچه ها به پیوندهای تازه کاشته شده چسبیده و روند بهبودی را مختل می کند حتی اگر گرافت ها کاملاً بر روی سر متصل شدند، نیز نباید از این نوع کلاه ها استفاده نمود زیرا ممکن است پوست نسبت به این پارچه های خاص حساس بماند.


در هنگام پوشیدن و هنگام خارج کردن کلاه با دقت و احتیاط بسیار عمل کنید و بیش از 5 ساعت در روز از کلاه استفاده نکنید. کلاه ایمنی موتور سیکلت نباید در 6 هفته اول پس از کاشت مو پوشیده شود.


کلاه بعد کاشت مو


دلایل استفاده از کلاه مناسب بعد از کاشت مو

بعد از اتمام دوره ریکاوری افراد می توانند از کلاه استفاده کنند، معمولا افراد به دلایل مختلف نیاز به کلاه گذاشتن پیدا می کنند که عبارتند از:آسیب نرسیدن موها در هنگام باد و باران زیرا هر دو عامل می توانند سبب آسیب رسید به موهای کاشته شده شوند و فولیکول ها را جدا کنند مورد بعدی حفاظت مو ها در مقابل نور شدید آفتاب می باشد زیرا نور شدید آفتاب سبب سوزاندن و آسیب به فولیکول های کاشته شده می شود، مورد دیگر استفاده از کلاه در هنگام گرد و غبار می باشد زیرا در همین خصوص به دلیل مورد های گفته شده مو نیاز به مراقبت از طریق کلاه پیدا می کند اما نکته ایی در این باره وجود دارد که در متن زیر به آن می پردازیم.


محافظت در برابر آفتاب

نور شدید آفتاب سبب سوزاندن و آسیب به فولیکول های کاشته شده می شود و بر گرافت ها یا فولیکول های پیوند زده شده اثر مخربی می گذارد. استفاده از کلاه مناسب بعد از کاشت مو، از سر شما در برابر گرمای آسیب زنندهٔ نور خورشید محافظت می کند.


در هفته های اول مواظب آفتاب سوختگی پوست سر باشید زیرا ممکن است پوست سر بعد از کاشت کمی بی حس باشد و متوجه آفتاب سوختگی نشوید پس در هوای آفتابی در فضای باز نباشید و با اجازه پزشک از کلاه استفاده کنید.


استفاده از کلاه


محافظت در برابر باد و باران

باد و باران می توانند سبب آسیب رسیدن به موهای کاشته شده شوند و فولیکول ها را جدا کنند. 7 تا 10 روز زمان لازم است تا فولیکول ها در جای خود به طور کامل قرار گیرند بنابراین پس از طی این روزها می توانید کلاه به سر کنید.


محافظت در برابر آلودگی ها و گرد و خاک

آلودگی گردو غبار بر سر نفوذ کرده و موجب تحریک پوست حساس سر شده و آسیب شدیدی به مو ها وارد می کند. چنانچه در مطالب قبلی مراقبت های لازم بعد از کاشت مو اشاره شد باران و گرد و خاک موجب عفونت در ناحیهٔ بانک مو (در پشت سر) و ناحیهٔ کاشت می شوند. برای جلوگیری از عفونت و عوارض آن بعد از کاشت مو در معرض گرد و خاک قرار نگیرد و یا به توصیه پزشک می توانید از کلاه استفاده نمایید.


محافظت در مقابل ضربه فیزیکی

ضربات محکم به سر نیز سبب عدم رشد موها در ناحیه مضروب یا اطراف آن می شود اما اگر در معرض ضربات قرار دارید و می خواهید از کلاه ایمنی یا کلاه کاسکت استفاده نمایید، حتما با پزشک خود مشورت نمایید.


بعد از کاشت مو


چگونگی کلاه گذاشتن بعد از کاشت مو

پس از کاشت مو و طی ده تا و دوازده روز از آن اگر در شرایط آب و هوایی بد به بیرون از منزل می روید، کلاه بگذارید اما در منزل و محل کار و روزهایی که هوا خوب است از کلاه استفاده نکنید.


کلاه را با دقت و به آرامی و با دو دست روی سر قرار دهید. عجله نکنید و مطمئن شوید کلاه به بخش های که نباید، برخورد نکند.


زمانی که می خواهید کلاه را در بیاورید، کلاه را از بالا و به طور عمودی بردارید وهیچ گاه به صورت زاویه دار کلاه را از سر نکشید.


کلاه خود را تمیز نگاه دارید و مرتب آن را بشویید. می توانید دو کلاه داشته باشید تا همیشه کلاه تمیز در دسترستان باشد. کثیفی و آلودگی کلاه سبب عفونت ناحیه کاشت مو می شود.


کلاه بعد کاشت مو


نکته مهم :

استفاده از کلاه در زمان نامناسب ممکن است شرایط نامطلوبی برای گرافت های کاشته شده در قسمت های میانی و جلویی سر شما ایجاد کند.


استفاده و چگونگی استفاده از کلاه باید بر طبق راهنمایی و نسخه متخصص کاشت موی فرد باشد تا بر جهت شرایط بیمار بهترین راهنمایی ها را صادر کند. اگر در مورد کلاه گذاشتن بعد از کاشت مو نگرانید، می توانید در این باره با پزشک خود بیشتر مشورت کنید.


اگر مطمئن نیستید که کلاه مناسبی انتخاب کرده اید، آن را به پزشک خود نشان بدهید و از او مشورت بخواهید.


نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد